Trajni lak ili Gellak?

ultra-beton-gellak-4

Danas ćemo istražiti jednu od čestih dilema u nail industriji koja se odnosi na razliku: trajni lak ili gellak? Te kako pravilno koristiti ove termine u našim certifikatima nakon završene edukacije.

Svijet noktiju je svijet u kojem se kreativnost miješa s preciznošću, a estetika je na prvom mjestu. Dok se nalazimo u ovoj dinamičnoj industriji, važno je ostati informiran i educiran kako bismo pružili vrhunsku uslugu našim klijenticama. 

 

Razumijevanje razlika

Kad su u pitanju naši dragi klijenti, često se susrećemo s terminima “trajni lak” i “gellak”, no jeste li znali da postoji suptilna, ali važna razlika između ova dva pojma? 

  • Trajni lak: Ovaj termin se odnosi na soak off sistem koji uključuje tanki sloj baze, boje i sjaja. Trajni lak se otapa i skida u potpunosti nakon određenog vremena, obično nakon 10-14 dana.
  • Gellak: S druge strane, gellak također podrazumijeva bazu, boju i sjaj, ali se stvrdnjava pod UV ili LED lampom, stvarajući dugotrajan premaz koji traje tjednima.

Razjasnimo nedoumice

Kad su u pitanju naši certifikati nakon završene edukacije, važno je koristiti odgovarajuće termine kako bismo bili jasni i precizni. 

Iako se većina klijenata može referirati na “trajni lak” kad zapravo misle na gellak, kao profesionalci odgovorni smo za edukaciju naših klijenata i pojašnjavanje razlika između ovih sistema.

Kad većina edukacija uključuje postupak gellaka, bilo bi prikladno prilagoditi naslove na certifikatima iz “trajnog laka” u “gellak”. Ovo će jasno komunicirati vrstu edukacije koju smo prošli i osigurati da klijentice dobiju pravilne informacije o uslugama koje pružamo.

Suptilne razlike koje čine veliku razliku

Sada kada smo razjasnili terminologiju, možemo produbiti našu analizu i istražiti suptilne razlike između trajnog laka i gellaka koje mogu napraviti veliku razliku u krajnjem rezultatu.

  • Trajnost i izgled: Iako oba sistema pružaju dugotrajnu boju i sjaj, gellak je poznat po svojoj izdržljivosti i otpornosti na ljuštenje i ogrebotine. S druge strane, trajni lak može biti podložniji ogrebotinama i bržem trošenju.
  • Fleksibilnost: Gellak obično nudi veću fleksibilnost, što ga čini idealnim za klijentice koje preferiraju prirodan osjećaj na noktima. S druge strane, trajni lak može biti malo čvršći i manje fleksibilan.
  • Primjena: Postupak primjene također može varirati između ova dva sistema. Dok se trajni lak često nanosi u tankim slojevima koji se suše između koraka, gellak se stvrdnjava pod UV ili LED lampom, što rezultira bržim procesom primjene.
  • Uklanjanje: Kad je vrijeme za uklanjanje, gellak se obično otapa pomoću acetona ili specijalnog otopina za uklanjanje, dok se trajni lak može lako odstraniti uz pomoć acetona ili mehaničkim putem.
  • Raznolikost boja: Iako oba sistema nude širok spektar boja i nijansi, gellak često ima veću raznolikost i dostupnost trendi boja.

Kako odabrati pravi sistem za vaše klijentice?

Evo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir:

Tip noktiju: Ako klijentica ima tanke ili slabe nokte, možda je bolje odabrati gellak koji pruža veću fleksibilnost i zaštitu.

Trajanje: Ako klijentica želi dugotrajnu boju koja traje tjednima, gellak može biti bolji izbor zbog svoje izdržljivosti.

Estetske preferencije: Razgovarajte s klijenticama o njihovim estetskim preferencijama i željama kako biste pronašli sistem koji najbolje odgovara njihovim potrebama.

Stil života: Uzmite u obzir stil života klijentice i aktivnosti koje redovito obavlja. Ako je klijentica izložena ekstremnim uvjetima ili čestim pranjima ruku, možda je bolje odabrati sistem koji pruža veću izdržljivost.

Koji proizvod odabrati

Dakle, trajni lak ili gellak? Konačna odluka ovisi o individualnim potrebama, preferencijama i stilu života svake klijentice. 

Kao stručnjaci za njegu noktiju, važno je educirati se o razlikama između ova dva sistema kako bismo pružili najbolju uslugu našim klijenticama. 

Budite informirani, budite precizni i pružite vrhunsku uslugu koja će ostaviti klijentice zadovoljne i sretno ispunjene. 💅✨

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)