Trajni lak ili Gellak?

ŠTO JE ISPRAVNO PISATI U CERTIFIKATIMA NAKON ZAVRŠENE EDUKACIJE? KOJE SU RAZLIKE? ZAŠTO NAM KLIJENTICE TRAŽE TRAJNI LAK A PODRAZUMIJEVAJU POD TIM DA IM DRŽI KAO I GEL?

Drage kolegice,

zamoljena sam od strane jedne naše drage kolegice, master edukatorice, da razjasnim nedoumice oko teme iz naslova.

Većina klijentica koja želi gellak, kad dođe na termin, traži nam uslugu trajnog laka. Davno sam pročitala jedan članak (od svjetske stručnjakinje za nokte, edukatorice i autorice koja je napisala i nekoliko knjiga) u kojem piše da smo mi zaduženi kao nail tehničari i profesionalne osobe u svom salonu educirati naše klijentice.

Gellak i rubber baze su na tržištu već cca 12 godina.

Trajni lak je isključivo soak off sistem. Dakle tanki sloj baze, boja i sjaj. Traje cca 10-14 dana. Trajni lak se otapa te skida u potpunosti na taj način i postupak se radi uvijek iznova. Dakle drage kolegice, u ponudi trajni lak Cici nails kao brend nema, no, imamo gellak i rubber baze.

S obzirom da na edukacijama većinom kolegice učimo postupak gellaka bilo bi dobro prilagoditi naslov na certifikatima iz trajnog laka u gellak jer trajni lak sigurno nitko ne pokazuje na tim edukacijama. 

Postupak običnog gellaka radimo na način da nokte pripremimo, nanesemo dehidrator (potreban nam je za izvlačenje viška vlage iz nokatne ploče, kod beton baze je najbolje ne miješati primere drugih brendova jer miješate kemikalije – kao da dizel točite u auto koji vozi na benzin). Ako koristite našu beton bazu i nemate naš ultra sticky primer 2u1 onda nemojte radije uopće staviti ništa jer će vam držati samo sa dobrom pripremom uz dehidrator (sastav je svuda isti, bez puno filozofije) što se tiče pripremnog dijela tu bi bilo stvarno jako dobro razmisliti da sve imate od jednog brenda. Svaki brend mora imati svoju dobitnu kombinaciju da drži. Naš dehidrator i 2u1 primer su napravljeni točno za naše baze. Miješanjem različitih brendova u pripremnom dijelu može doći do žutih fleka. Iako svi mislimo da su brendovi kompatibilni i većinom nemate problema, stručnjaci na svjetskoj razini se uopće ne slažu da miksamo brendove, pogotovo ne u ovom dijelu pripreme (primeri,dehidratori i baza). Posvetila sam puno vremena i novca na istraživanju na tu temu i ima logike. Svjesna sam da nemamo gdje dobiti informacije na ovu temu i zato vam pišem činjenice. Miješamo materijale koji imaju različite monomere zadužene za adheziju slojeva (prijanjanje novog polimeriziranog sloja materijala na prijašnji polimerizirani sloj materijala). Jedino garantiram za svoje materijale i same znate da nema pucanja i odizanja u preko 95% slučajeva.

Ovim putem vas molim da mi se više ne stvara dodatni stres kako vam gelovi drugih brendova samo skliznu s baze a baza ostane. Logikom, skliznula bi i baza da je do baze. Takve stvari pitajte u grupi tih brendova.

Ako ste se odlučili za gel određenog brenda onda taj brend mora imati i najbolju bazu za svoj gel kako bi sve skupa držalo na mjestu, zar ne?

OBIČAN GELLAK priprema – dehidrator, bezkiselinski primer ako ga koristite (drži i bez primera uz korištenje betonke), utrljani sloj beton baze, dva tanka sloja beton gellaka, boja i sjaj. OBIČAN GELLAK radimo isključivo na KRATKIM DUŽINAMA noktiju i korekcijama na 3 do max 4 tjedna. To radite klijenticama koje dođu i kažu ne volim onu “grbu” vjerujem da ih imate i vi jer svakodnevno s puno vas sam na mobitelu u razgovoru i pričate mi iskustva. 

OJAČANI GELLAK radimo na način da podižemo apex. BETON GELLAK je odličan za klijentice koje žele gellak sa čvrstoćom gela. Također za nokte koji su jako tvrdi jer nema smisla stavljati rubber baze koje su jako fleksibilne, za takve ploče noktiju biramo beton gellak. Beton gellak također stavljamo na jako jako slabim i savitljivim noktima na kojima rubber baze ne drže. Beton gellak – radi njegove čvrstoće možemo stavljati i na većim dužinama dok rubber baze stručnjaci preporučuju na manjim dužinama.

BETON GELLAK- tekući gel iz soft linije gelova, mekši od standarnih gelova no opet čvrst i nije fleksibilan kao rubberice.

RUBBER BAZE (ime im je dano marketinški) podsjećaju na gumu no zbog svoje fleksibilnosti su i dobile takvo ime. Teže se rašpaju od beton gellaka i za njih je najbolje koristiti rašpe kao štu su naše white queen. Rubber baze imaju ODLIČNU ADHEZIJU i to im je velika prednost. Beton rubber baza je elastična no opet dovoljno čvrsta da drži sve sisteme. Također i sve ostale naše rubber baze su odlične adhezije. Zbog sastava rubber baza pazite da imate dobre lampe i da ih dobro osušite kako ne bi ostale iznutra “sirove” odnosno nepolimerizirane.

Dakle beton gellak koristimo za klijentice koje žele tvrđu površinu nokta koja se neće savijati na većim dužinama. Tu vam je sad ona razlika između gellaka i rubber baza. Rubber baze nisu gellak. Rubber baza će na kraćim noktima djelovati tvrdo dok će na dužim noktima savijanje biti jače i vidljivije.

GELLAK-sama riječ kaže

Također postupak ojačanja rubber bazama radimo kao i sa beton gellakom.

Rubber baze su dizajnirane radi bolje adhezije i izdržljivosti materijala do korekcije (betonka).

Betonka +Zmajko = gellak

Betonka+apex Betonka = sistem ojačanja rubber bazom

Betonka+apex r.b. Natural look ili r.b Milkshake ili bilo koja druga r.b = sistem ojačanja rubber bazom

GELLAK i RUBBER BAZA nije isti materijal no radi se na isti princip.

Razlika je samo kome ćemo staviti što. Osobno bih beton gellak prije izabrala nego sistem rubber bazom kad klijentica ima jako čvrste prirodne nokte jer bi mi fleksibilna rubber baza mogla na takvim noktima puknuti nakon nekoliko dana kad nokti krenu rasti. Ima jako puno različitih situacija kad trebamo razmisliti što kome odgovara. Dakle, važno je znati da su rubber baze fleksibilne i da rade zajedno s noktom.

Uvijek kao profesionalni stručnjak prije izbora materijala kojeg ćete klijentici staviti zapitajte se:

1.Za što koristimo taj proizvod?

2.Odgovara li vašoj klijentici s njezinim uvjetima nokta?

3.Odgovara li taj proizvod njezinom načinu života/radnog okruženja?

Drage kolegice ako niste sigurne javite se i pitajte me. Zajedno ćemo naučiti i biti još bolji!!! Tu sam zbog vas da vam pomognem.

Mogu nas blatiti mnogi ali godine učenja i znanje koje imamo ne mogu nam oduzeti.

Dakle, na certifikatima bi ipak bilo dobro napisati GELLAK I COMBY MANIKURA.

S ljubavlju,

Cici