Poznavanje materijala i njihove razlike

Drage kolegice i kolege, kako bih vam barem malo pomogla i olakšala vam svakodnevni rad, u nastavku možete pronaći i edukativni post o različitim vrstama gelova, rubber baza i beton gellaku.

Baze za nokte su prije dizajnirane tako da su se mogle koristiti isključivo u kombinaciji sa UV gelovima. Nanosili bi takve rijetke baze kao temeljni sloj koji bi služio kao podloga i veza između gela i nokta.

Trajni se lak prije nanosio u postupku sloj baze, sloj boje, sloj sjaja. On bi izdržao 10-14 dana i tada bi klijentice ponovno dolazile na popravak.

Primjetila sam da je cijena današnjeg tretmana, koji je vašim klijenticama poznat kao TRAJNI LAK (većinom je u pitanju tretman GELLAKA), dosta niža.

Pitate li se koliko vrijede vaša kralježnica, pluća, karpalni kanal i na kraju krajeva vaše znanje i vrijeme koje posvećujete tome? Smatram da imate mnogo prostora podići cijene jer su Cici materijali kvalitetom pokazali da klijentice često dolaze na korekciju nakon tretmana gellakom nakon čak 4-6 tjedana. Gellak danas drži kao i gel! 

Na primjer, kod mene u Slavonskom Brodu, su cijene gellaka oko 100 kn u prosjeku, dok je u ponekim salonima 110 kn. Gel je u prosjeku, na S dužini, 140 kn. Razlika je već 40 kn minimalno, a vremena skoro isto potrošite.

Iskreno vam želim da čuvate sebe i cijenite svoje profesionalno znanje koje imate. Ona vremena: “Ma nokti? Pa svatko to može!” lagano prolaze. Da svatko to može mnoge žene ne bi nakon mjesec, dva, tri odustajale i prodavale materijal. Nažalost nema svatko strpljenja biti svaki dan psihijatar, psiholog, doktor, bračni savjetnik i na kraju krajeva, nail tehničar u isto vrijeme. Razumljivo je da posao nail tehničara nije lak, i sama sam godinama radila samo nokte odakle se i stvorila ljubav da napravim vlastiti brend koji će biti isključivo prepoznat po kvaliteti materijala. Ostalo je sve prolazno i bezvrijedno. Budite i vi takve! Neka vas prepoznaju po kvaliteti! Kad stvorite takav glas o sebi onda nikome tko vas cijeni neće biti žao platiti 20-30 kn više.

Da se vratim na razlike između rubber baza i beton gellaka i gela.

RUBBER BAZE podsjećaju na gumu. 

To je zbog toga što su fleksibilne. Kako ćete prepoznati da je to rubber baza?

Uzmite šablonu i nanesite otprilike 1,5 cm u debljini koju koristite kad radite tretman ojačavanja rubber bazom. Osušite i odmastite. Uzmite i savijajte s obje strane tako da vidite hoće li vam u sredini pucati. Za usporedbu odradite to i s gelom, odmah ćete vidjet razliku!

Gel puca ili ostaje savijen dok se rubber baza savija i vraća u prvobitno stanje. 

Sam taj pokus govori puno o našim materijalima. (Ukoliko vam nije jasno na što mislim pogledajte naš Live od 16.9.2022 gdje prezentiram upravo to).

No, osim rubber baza na tržištu postoje i druge, poput ruskih baza s kojim se također radi tehnika gellaka 🙂 Ali ona nije rubber baza.

Naravno da nam uskoro i ona stiže ali o njoj više kad dođe. S razlogom imamo više različitih materijala.

Dakle, RUBBER BAZA = FLEKSIBILNA BAZA!

Nastala kao baza s povećanom adhezijom kako bi se riješio problem trajnog laka koji je držao svega 10-14 dana. Kvalitetna rubber baza ima jaku adheziju i fleksibilna je. Podnosi tretman u tankim slojevima kao i tretman sa ojačavanjem apexa. Proizvođač preporuča rubber bazu koristiti na noktima dužine 3 mm iznad jagodice. Sve ostalo je na našu odgovornost.  Iskustvo je pokazalo da naša betonka i ostale rubberice na klasičnim pločama nokta drže i na većim dužinama.

Rubber beton bazu koristimo kao bazu za sve! Zbog njezine iznimne adhezije možete ju koristiti i za sistem gela, gellaka i acrygela. Kod dizanja apexa u debljem sloju može ljeti naročito jače peckati. Tu preporučam ipak beton gellak za dizanje apexa,a betonku samo tanki sloj kao podlogu. Nema smisla rubber baze stavljati na jake i tvrde ploča nokta jer će baze popucati kao i na jako oštećene i tanke nokte jer su nokti preslabi da bi fleksibilna baza držala. 

TU SAD DOLAZI DO IZRAŽAJA VAŠA PROFESIONALNOST I ZNANJE!

Tad biramo tanki sloj betonke i ojačavamo beton gellakom jer je tvrđi. Rubber baze koristimo za učvršćivanje klasične ploče nokta kako bi očvrsnuli nokte onim klijenticama koje ne žele gel bilo u tretmanu poznatom kao trajni lak (iako je to pogrešno i bilo bi idealno kad bi izbacili taj izraz jer nekadašnji trajni lak nema veze s današnjim materijalima) ili u tretmanu ojačavanja apexa. Ne koristimo na dugim noktima jer nakon prvog izrasta od 7-10 dana krenut će savijanje i mogućnost pucanja prirodnih noktiju po pola kao i napuknuće baze od laterala prema sredini. Takvim klijenticama koje žele gellak stavite betonku i beton gellak. 

Čvršći je! Držati će na dugim noktima.

Jasno je da mnogi ne razumiju zašto nešto mora biti tako i zašto nekome rubber baza drži a nekome ne,onda skupljate i tražite informacije, a nažalost malo je izvora koji nude isto. Trudimo se olakšati vam posao i skratiti muke po izboru materijala za klijentice. Ne možete svakoj klijentici staviti isto. 

Uvijek kao profesionalni stručnjak prije izbora materijala kojeg ćete klijentici staviti zapitajte se:

1.Za što koristimo taj proizvod ?

2.Da li vašoj klijentici s njezinim uvjetima nokta odgovara ?

3.Odgovara li taj proizvod njezinom načinu života?

Drage kolegice ako niste sigurne javite se i pitajte nas! Zajedno ćemo naučiti i biti još bolji!!!

Tu smo zbog vas da vam pomognemo!

Ponovimo, važno je znati da su rubber baze fleksibilne i da rade zajedno s noktom.

BETON GELLAK je tekući gel u bočici koji se može topiti za razliku od klasičnih gelova . (Nikako ne preporučam upotrebu acetona i sličnih tekućina jer više štete nego što koriste.)

Beton gellak je tvrđi i može se pinchati za razliku od rubberica. Dovoljno je čvrst, a opet dovoljno fleksibilan da u tretmanu gellaka ne puca. Odličan je za klijentice koje ne žele gel a rubber baza im se odvaja jer su im nokti premekani i previše oštećeni. Nokte s beton gellakom također možete produžiti između 3-5 mm .

U mnogim je zemljama još uvijek aktualno topljenje gellaka te zbog tog i postoji ta mogućnost kod beton gellaka. Također, sa beton gellakom možete zaštiti gel koji tijekom polimerizacije može požutjeti. Beton gellak učinit će tretman vašoj klijentici dugotrajnim do korekcije. Kristalno je proziran te odličan kao takav za zatvaranje šljokica.

Beton gellak koristimo za klijentice koje žele tvrđu površinu nokta koja se neće savijati na većim dužinama. Tu sad dolazimo dorazlika između gellaka i rubber baza. Rubber baze nisu gellak.

Rubber baza će na kraćim noktima djelovati tvrdo dok će na dužim noktima savijanje biti jače i vidljivije.

Rubber beton baza je posebna zbog adhezije i zbog toga je odlična kao baza za gel, acrygel i gellak!

Osobno nisam u ponudu stavila klasičnu rijetku bazu jer su to pretvrde baze i vjerujte mi neće takva baza držati dobro sa više vrsta gelova! Nije isto staviti na takvu bazu tvrdi gel kao cream ili fleksibilni gel kao airy! Ako ste imali priliku vidjeti da vam baza popuca kao staklo ili materijal s nje sklizne, mislim da vam to govori sve. Takvu bazu osobno ne biram. Uvijek biram nešto elastično i fleksibilno a opet dovoljno čvrsto da podnosi više različitih vrsta materijala. Od mekih do najtvrđih!

Prije aplikacije beton gellaka za bazu mu stavite betonku i pazite uvijek da vam se materijali dobro osuše. Ukoliko ostanu vlažni nastat će zelene fleke od vlage. 

Dakle, beton gellak se može otapati. Nije klasični gel iz tvrde linije gelova već je to baš GELLAK! Tekući gel iz soft linije materijala. Nije klasični tvrdi gel u bočici koji se ne može otapati. Kao što imamo gel, acrygel, sjaj, rubbericu tako imamo i gellak 🙂

Gellak i gel u čemu je razlika ?

Klasični tvrdi gelovi nude mogućnost ugradnje na šablone svih dužina, ne otapaju se, još su tvrđi materijali od beton gellaka. Acrygel nam je još tvrđi materijal. Dobro je koristiti acrygel na primjer, ili cream gelove ili hard za ugradnju noktiju većih dužina jer su materijali dosta tvrdi i bit ćete sigurni. Također, cream gelovi imaju svojstvo tixotrophije te se mješajući mijenja tekstura i postaju lakši za nanošenje. Nakon par dana vratit će se u svoje prvobitno stanje u posudici.

Airy linija je odlična za sve koji vole rijeđe i brže gelove za salonske korekcije i no file tehniku. Također, s njima možemo produživati do klasičnih salonskih dužina. Perfect linija je posebna medasta linija gelova koja je dovoljno fleksibilna i dovoljno čvrsta i za ugradnju na šablone i za no file tehniku te se lagano nanosi. Nisu žvakasti niti su teški za rad. 

Svakako preporučam probati. Imamo testera od 5 grama pa zatražite u napomeni uz narudžbu kojeg bi htjeli probati od zasad tri iz ponude.

Acrygel je poseban tvrdi sistem. Zamislite gel sa puno akrilnog praha. Jednostavno zato nam je potrebna tekućina koja služi kao otapalo kako bi ga mogli nanijeti na nokte što bolje.

Možemo se dotaknuti i sjajeva. 

Što je sjaj gušći fleksibiliniji je (HIGH GLOSS), što je sjaj rijeđi (DIAMOND GLOSS) tvrđi je (može pucati na flekisbilnoj rubber bazi). Glossy je srednje gust pa je dovoljno fleksibilan za većinu sistema. Tvrdi sjajevi bez problema idu na tvrde sisteme, osobno ne preporučam tvrde i rijetke sjajeve na rubber baze stavljati. Također, određene gelove u boji isto ne jer su pretvrdi. Često sve drži bez problema no, znalo se dogoditi da vam color gel od drugog brenda puca na rubber bazi. 

Čista računica! 

Fleksibilna baza radi – tvrdi color gel pun pigmenta ne radi! Rezultat je pucanje color gela . Nije kriv ni taj color gel drugog brenda ni naša rubber baza, nego jednostavno materijali nisu usklađeni.

Nadam se da ste uspjeli razumjeti razlike između materijala. 

Za više znanja, pročitajte i naše druge tekstove na Blogu. 

S ljubavlju,

CICI

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)