Odizanje materijala u slučaju kad nam klijentica dođe s jako slabim i mekanim noktima? Što učiniti?

Drage kolegice, 

naša nokatna ploča na prijelazu u slobodni dio na rukama je debljine do 0,5mm no u prosjeku kod žena ne prelazi 0,39mm (na nogama je deblja i to je ujedno i jedan od razloga zašto na nogama drži sve bolje uz ostale razloge).

Zamislite koliko je to tanko! Svaki put kada nedovoljno educiran nail tehničar rašpa nokte do crvenila stanjuje gornje i ujedno najtvrđe slojeve prirodnog nokta. Gornji slojevi prirodnog nokta su nam najvažniji za adheziju materijala u našem radu. Kad bi mikroskopski pregledali presjek nokta vidjeli bi jako puno slojeva koji kreću od debljeg do jako tankog sloja. Zamislite samo koliko debljine nokta skinu klijentice kada silom skidaju materijal. Kada ga čupaju i grizu sigurno vam ne olakšavaju posao. Prirodne nokte trebamo samo lagano rašpicom gritaže 180 proći da maknemo sjajni sloj nokta čime ćemo načeti gornje listiće nokta koji će nam biti zaslužni za držanje i adheziju materijala. Zato godinama uvijek govorim da utrljavamo bazu jer na taj način ćemo pospješiti adheziju materijala. Jednostavno takve nokte ja osobno ne bih radila dok se ne oporave.

Čemu siliti nešto gdje nema pomoći u tom trenutku?

Preporučite osobi nekakvo dobro ulje za njegu noktiju i odmor od minimalno 6 tjedana. To vrijeme će biti dovoljno za oporavak nokatne ploče. Radom na takvim noktima stvorit ćete i sebi i klijentici samo problem i neugodnosti. Moguće popravke i sumnju na vaš rad. VI ste ti koji trebate objasniti što je za njihovo zdravlje noktiju u danom trenutku najbolje. Rad na takvim noktima klijenticama je uglavnom bolan. Sretno.

S ljubavlju,

Cici