Matiranje NO WIPE top premaza

JESTE LI ZNALE?

Dugo vremena po grupama svi čitamo kako kolegice imaju problem da im se sjaj koji je NO WIPE zamatira odmah. To me potaknulo da krenem istraživati.

U Kolovozu 2021. novo istraživanje provela je “Journal of Allergy and Clinical Immunology” u kojem dokazuje da sjajevi SVIH BRENDOVA IMAJU DIO INHIBICIONOG SLOJA NAKON PUNE POLIMERIZACIJE! Na prvu mi je bilo 100 upitnika iznad glave, no stvarno ima logike. Poslala sam službeni upit kemičarima koji rade formule naših materijala, i zamislite koji sam odgovor dobila? Odgovor je bio DA! 

Ukratko, neće se desiti matiranje noktiju nakon polimerizacije kod svih sjajeva jer je razlika je li u tom sjaju akrilat ili metaakrilat i u kojoj količini. No, i dalje sjaj ima INHIBICIONI SLOJ (često ga nazivaju disperzivni ali to nije ispravan izraz, nazivamo ga inhibicioni – nepolimerizirani sloj materijala jer kisik ne dopušta 100% polimerizaciju). I to kod svih sjajeva. Za primjer su mi objasnili da onda ni jedan sjaj ne bi hvatao chrome i slične prahove koje utrljavamo na sjaj tijekom polovice njegove polimerizacije – osjećaj je suh ali nije. 😅 Već par tjedana razmišljam o tome napisati ili ne ove informacije…. prije nekoliko dana kolegica koja mi se javila prvi put imala je pitanje ZAŠTO MI SJAJ MATIRA odmah isti ili drugi dan… Dala sam joj savjet koji su mi kemičari preporučili. Napravila je to i poslala mi poruku da je upalilo te se zahvalila. Sjaj je od drugog brenda, ali to nije važno. Važno je da učimo i da se educiramo! 

Kao osoba koja se trudi pružiti od srca najbolje iz istog razloga odvajam svoje slobodno vrijeme i ovo pišem. Želim da znate zašto je nešto tako. Nije stvar kupiti gel i ne znati ništa o njemu. Kad se pogleda sa strane kemičara kisik inhibira u doticaju naših materijala, pa ako i sa sjajem. Najbolje je nakon polimerizacije uzeti blazinicom i 70% alkohol ili cleaner te obrisati. Potom oprati ruke pa nanijeti ulje. Kolegica iz teksta je sljedeći put obrisala alkoholom i sjaj joj više nije matirao. 🥰

P.s sad znamo zašto nam nakon ulja sjaj također matira… također ako ne tad zamatira klijentici kada nanese kremu isti ili idući dan…