Korisnička podrška

Način plaćanja

Kupac može platiti kako mu najviše odgovara: uplatom na bankovni račun, pouzećem ili karticom!

Naručene proizvode, kupac može platiti pouzećem prilikom dostave robe putem GLS ekspresne dostave (vrijedi samo sa narudžbe na teritoriju Republike Hrvatske), uplatom na bankovni račun ili putem 100% sigurne online trgovine s  jednom od platnih kartica (Visa, Mastercard®, Maestro® i/ili Diners). 

Obavijest o potvrdi narudžbe poslat ćemo na e-mail adresu kupca.

Kako plaćam ako imam promotivni kod?

Promotivni kod se unosi u procesu kupovine u polje za unos koda nakon čega se izračun košarice smanjuje za popust definiran kodom. Potom plaćanje izvršite odabranim načinom.

Kako se plaća pouzećem?

Pouzećem se plaća gotovinom na ruke dostavljaču, nakon čega dobivate potvrdu o primitku i plaćanju pošiljke.

* vrijedi samo za narudžbe na teritoriju Republike Hrvatske

Je li moguće plaćanje na rate?

Ne.

Kako sve mogu plaćati u CICI NAILS web shopu?

Naručene proizvode moguće je platiti pouzećem prilikom dostave robe putem GLS ekspresne dostave, uplatom na naš bankovni račun ili putem sigurne internet kupovine platnim karticama (Visa, Mastercard®, Maestro® i/ili Diners).

Obavijest o potvrdi narudžbe poslat ćemo na Vašu e-mail adresu.

 

Dostava

Naručenu robu dostavljamo na adresu kupca ekspresnom dostavom (kurirškom službom GLS) unutar 1-3 radnih dana od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih artikala ako se radi o- dostavi unutar Republike Hrvatske. Vrijeme dostave paketa izvan granica Republike Hrvatske može varirati između 6 -20 radnih dana.

U slučaju da je isporučeni proizvod različit od onog kojeg je kupac naručio i platio, ovlašten je i dužan obavijestiti nas o pogrešnoj isporuci te ima pravo na isporuku naručenog proizvoda, koji će mu biti dostavljen u roku 8 dana od zaprimanja obavijesti.

Ukoliko to nije moguće, kupac ima pravo na povrat novca u iznosu plaćene cijene proizvoda te cijene dostave i eventualno naknadu troškova povrata pogrešno isporučenog proizvoda ukoliko Cici Nails d.o.o.  nije u mogućnosti organizirati njegovo preuzimanje.

Također, kupac je dužan bez odlaganja vratiti pogrešno dostavljeni proizvod na našu adresu CICI NAILS D.O.O., FRANJE MARIČEVIĆA 35,35000 SLAVONSKI BROD

Koliki je iznos dostave?

Trošak dostave se naplaćuje za narudžbe unutar Republike Hrvatske u fiksnom iznosu od 5€, za narudžbe iznad 100€ je dostava besplatna. Za narudžbe u Austriju, Sloveniju i Njemačku trošak dostave iznosi 8€. Za narudžbe unutar Europe trošak dostave iznosi ovisno o težini paketa (između 20 i 30 eura).

Što ako je paket koji mi je dostavljen oštećen? Jesam li ga dužan preuzeti?

Ako primjetite da je paket oštećen niste ga dužni preuzeti već možete zatražiti novu pošiljku. O tome nas je potrebno obavijestiti na e-mail adresu cicinailswebshop@gmail.com

Što ako nisam na adresi dostave kada dođe dostavljač?

Dostavljač će Vas kontaktirati telefonskim putem neposredno prije dostave kako bi dogovorio točno vrijeme isporuke. Također moguče je u dogovoru sa kurirom promjeniti mjesto preuzimanja pošiljke ili dogovoriti neki drugi termin isporuke. Ukoliko niste u mogučnosti preuzeti paket na dan dostave, i ako se oglušite na pozive kurira, isti će pokušati izvršiti dostavu jos tri puta prije nego li se paket vrati pošiljatelju. Ukoliko paket ne zaprimite u roku od 8 dana, obavezno nas kontaktirajte na cicinailswebshop@gmail.com kako bi smo čim brže ušli u trag pošiljci.

Nakon koliko vremena mogu očekivati da će naručeni proizvod biti dostavljen?

Proizvod će biti dostavljen u roku od maksimalno 8 radnih dana nakon što zaprimite e-mail obavijest u kojoj piše da je paket poslan,ali većinom to bude u roku 1-3 radna dana.

Kako se vrši dostava?

Artikli naručeni putem CICI NAILS webshopa šalju se ekspresnom dostavom kurirske službe GLS unutar 8 radnih dana od trenutka kada zaprimite obavijest da je narudžba poslana.

 

Zamjena proizvoda

Pravo na zamjenu robe imaju svi kupci, ali artikle šalju o svom trošku. Zamjena robe moguća je unutar 14 dana od primitka pošiljke. Zamjenu je kupac dužan zatražiti putem e-maila sa sadržajem ZAMJENA: BROJ NARUDŽBE unutar 14 radnih dana od primitka pošiljke na cicinailswebshop@gmail.com . U e-mailu kupac treba objasniti želi li proizvod mijenjati za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za drugi proizvod iz naše ponude. Proizvod potom vraća na našu adresu unutar 2 radna dana od odobrenog zahtjeva. Kada utvrdimo da je vraćeni proizvod neoštećen i u originalnoj ambalaži, napravit ćemo zamjenu. Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju (nenošena i neoštećena), kupac će morat platiti poštarinu u iznosu od 35,00 kn za narudžbe unutar Republike Hrvatske odnosno 25,00-30,00 eura za narudžbe izvan granica Republike Hrvatske kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu. Ako kupac artikl mijenja za artikl veće vrijednosti, najprije će trebati uplatiti iznos razlike na naš račun. Izravne troškove zamjene robe morate snositi sami.

Imaju li svi kupci pravo na zamjenu?

Pravo na zamjenu proizvoda imaju svi kupci na sve artikle. Zamjenu morate zatražiti u roku od 14 radnih dana od primitka paketa.

Može li se proizvod kupljen u CICI NAILS web shopu zamijeniti za drugi?

Može. Zamjenu je kupac dužan zatražiti putem e-maila sa sadržajem ZAMJENA: BROJ NARUDŽBE unutar 14 radnih dana od primitka pošiljke na cicinailswebshop@gmail.com . U e-mailu kupac treba objasniti želi li proizvod mijenjati za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za drugi proizvod iz naše ponude.

Može li se proizvod kupljen u CICI NAILS web shopu zamijeniti za skuplji?

Može! Potrebno je kontaktirati nas na cicinailswebshop@gmail.com kako bi ste dobili upute za izvršenje uplate razlike između dva iznosa.

U kojem roku je potrebno zatražiti zamjenu proizvoda?

Zamjena proizvoda mora se zatražiti u roku od 14 dana.

 

Primili ste kupljeni proizvod, ali primjećujete da je oštećen? Obratite nam se!

Ako kupac nije zadovoljan/na robom kupljenom u CICI NAILS web shopu ima pravo na reklamaciju u zakonskom roku. Obrazac za reklamaciju skinite ovdje ili nam pošaljite e-mail s napomenom REKLAMACIJA PO NARUDŽBI (Br.narudžbe) na cicinailswebshop@gmail.com .

U slučaju reklamacije kupac nam je dužan vratiti proizvod u dogovorenom roku. Reklamaciju ćemo smatrati valjanom ako pregledom proizvoda utvrdimo da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju ćemo u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

Ukoliko, pak, ustanovimo da reklamacija nije pravovaljana, tj. ukoliko reklamaciju odbijemo, kupac mora platiti poštarinu u iznosu od 5,00 € za narudžbe unutar Republike Hrvatske, 8,00 € za narudžbe u Austriju, Sloveniju i/ili Njemačku, odnosno 25,00-30,00 eura za narudžbe izvan granica Republike Hrvatske kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.

U kojem roku mogu uložiti reklamaciju na naručeni proizvod?

Reklamaciju ste dužni uložiti u zakonskom roku od 15 dana.

Ako primijetim da je proizvod koji sam kupio/la oštećen mogu li ga vratiti?

Naravno! Ako niste zadovoljni robom kupljenom u CICI NAILS web shopu, imate pravo na reklamaciju u zakonskom roku od 15 dana. Prigovor možete poslati putem obrasca za reklmaciju ili nam pošaljite e-mail s napomenom REKLAMACIJA PO NARUDŽBI (Br.narudžbe) na cicinailswebshop@gmail.com

U slučaju reklamacije kupac nam je dužan vratiti proizvod u dogovorenom roku. Reklamaciju ćemo smatrati valjanom ako pregledom proizvoda utvrdimo da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju ćemo u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.