Beau’s lines

JESTE LI ZNALI? Što su Beau’s lines?

Jeste li znali da su na ovim slikama Beauove linije ?

To su duboke linije koje se uglavnom protežu horizontalno preko nokta. One mogu

izgledati kao udubljenja u noktu. Ovo stanje noktiju je prvi nazvao francuski liječnik  Joseph Honoré Simon Beau. Prvi put je opisao “Beaus linije ili poprečne linije na noktu 1846. godine. Beau je bio najpoznatiji po svom istraživanju srca i pluća, ali ga se zajednica koja se posvetila istraživanju bolesti noktiju sjeća po tome što je primijetio ovo stanje.

Uvjeti povezani s Beauovim linijama uključuju nekontrolirani dijabetes i vaskularnu bolest, kao i bolesti povezane s visokom vrućicom, kao što su šarlah i upale pluća. Beauove linije također mogu biti znak nedostatka cinka. Ovakve linije se mogu pojaviti i od traume nokta. Udarac (jaki) npr, stres i još puno drugih bolesti. Istražite malo. Najčešće se javljaju na palčevima no moguće su i na drugim noktima.

Do ovog podatka sam došla sama istraživajući zašto se mojoj curici to dogodilo od 3g. Išla sam mjeriti izrast od korijena do tih linija i u prosjeku ako je izrast 1mm tjedno lako dođete do zaključka kad je bolest bila.

Ovo je samo mali dio o Beauovim linijama. Toliko je dobro znati što sve uključuju. Upišite u Google i pomozite i sebi i klijenticama idući put.

S ljubavlju,

Cici